iMac_4k_21,5 iconVčera se na trh dostal nový iMac s 4K Retina displejem, který každého zaujme především svou cenou. Zatímco ostatní zařízení od Applu tak vysoké kvality šplhá s cenou hodně daleko, tak iMac s 4K rozlišením se zastavuje už na 35 tisíc. Samozřejmě nechyběll dlouho a několik zahračních serverů se na tento iMac podívalo detailně.



Vynikající obraz, který vyniká díky 4K Retina displeji, je jednou z věcí, které se nezvdáte, i když zrovna nesledujete videa v rozlišení 4K 2160p. Pro majitele starších iMaců není zásadou si tento koupit, ale vybavit se myší, klávesnicí nebo trackpadem prostě musíte. (Zdroj: cnet.com)

Všechno to není jen o rozlišení displeje. Nový iMac nabízí několik zajímavějších barev, i když si rozdílu uživatel hned nevšimne. Velký 4K displej je určený především pro fotografy a lidi, kteří pracují s videem každý den. Tady vidíte, že si Apple dal zalážet na displeji, i když nemusel. (Zdroj: techinsider.com)

Apple udělal jasné rozhodnutí: žádné připojení přes Thunderbolt 3 ani USB-C, i když se jedná o technologii  budoucnosti komunikace. Jediné chybou bylo vložení pevného disku, který je už zastaralý a měl se radši nahradit 240GB SSD, případně za zvýšenou cenu samotný Fusion Drive. Pokud na tohle zapomenete, čeká vás 4K iMac, který má silný procesor a skvělý displej za jedinečnou cenu. Třeba se příští rok dočkáme varinty s leoším úložištěm. (Zdroj: arstechnica.com)

imac_4k_215