appletv_icon_2Před pár dny začal oficiální prodej nových Apple TV a tak jsou tu první recenze. Jednu z nich natočil i server The Verge. Nový Siri ovladač je prý velkým pokrokem oproti ovladači starší Apple TV. Touchpad je překvapivě přesný a snadný na používání. Siri je velmi užitečná a příkazy jako „Přetoč film o 30 sekund zpět“, „Kdo film režíroval?“, „Co herec říkal“ a další jsou skvělé.



Prozatím nevyšlo mnoho aplikací a tak bude chvíli trvat, než nějaké aplikace přibudou. Většina z aplikací je prý zvětšenina iPhone aplikací, neboť vývojáři zatím neměli tolik času vybudovat zcela nové aplikace přímo pro novou Apple TV.

Nastavení a zprovoznění nové Apple TV je snadné a jednoduché, stačí připojit HDMI k televizi a pomocí bluetooth připojit nějaké své iOS zařízení, pomocí něhož se vám synchronizují účty iTunes a úložiště iCloud. Na celou recenzi se můžete podívat přímo pod článkem v přiloženém videu.

Novou Apple TV si můžete zakoupit na českém Apple Online Storu, přičemž menší 32 GB verze stojí 4890 Kč a větší 64 GB verzi pořídíte za 6490 Kč.

https://https://www.youtube.com/watch?v=qK356AHj6to

Zdroj: macrumors.com