tim cook iconCEO Applu Tim Cook pokračuje v řadě rozhovorů a vystoupení pro média. Objevil se například v rozhlasovém vysílání stanice NPR (National Public Radio), kde odpovídal na dotazy Roberta Siegla. Hovořili například o soukromí uživatelů nebo Apple News.



V prvním z diskutovaných témat Cook zdůraznil, že Apple zachová soukromí uživatelů za každou cenu, neboť je zastáncem uživatelských práv. Myslí si, že lidé chtějí aby Apple udržel jejich soukromý život v bezpečí, protože soukromí je jedním ze základních lidských práv a Apple bude dělat vše pro to, aby tak bylo i nadále. Šifrování dat je dle Cooka nutností.

Poté začali hovořit o Apple News. Apple News je zatím poslední pokus společnosti Apple přinést uživatelům jednoduše zpracované a intuitivní články o tématech, které se jim líbí. Pokud jde o zprávy CEO Applu poznamenal náledující: „Pokud čtete něco v „News app“ neměli bychom vědět, co posloucháte v aplikaci „Hudba“ nejsou to totiž obchodní informace a přenášení dat z aplikace do aplikace je zbytečné“.

Začátkem týdne byl Cook dotazován na konferenci Box BoxWorks, jedné z konferencí na poli velkých podniků, například na spolupráci Apple a Microsoft, nebo na nový iPhone Upgrade Program a další.

Zdroj: 9to5mac.com