Angela Ahrendts iconŠéfka Apple Storů Angela Ahrendts, hovořila o transformaci Apple Storů. Apple Story jsou nejvýdělečnějšími obchody v USA na metr čtvereční prodejní plochy. Maloobchodní prodejny Applu jsou téměř dokonalé, Angela Ahrendts je chce však zlepšovat. Někdy si všimla až neuvěřitelných detailů, které viděla při návštěvě Apple Storů.



Změnu designu prodejen konzultuje Ahrendts s Jony Ivem, šéfem designu v Applu. Například nový Apple Store, otevřený v Bruselu v Belgii lemují uvnitř stromy. Šéfka Apple Storů tomuto kroku však dodává kontext. Takový Apple Store je vlastně město ve městě. Můžete si tak vychutnat zeleň, nebo vykonávat další aktivity a přitom být stále v Apple Storu. Tento koncept se jmenuje  „The Avenue“.

Dále hovořila Angela Ahrendts o Číně, kde se Apple stále rozrůstá. Ahrendts řekla, že se bude snažit o to, aby byli ve všech obchodech Apple Store zastoupeni čínští zaměstnanci. Například již nyní má největší Apple Store v New Yorku 21 zaměstnanců, kteří mluví mandarínskou čínštinou.

angela-ahrendts

Zdroj: cultofmac.com