ogApple pokračuje ve svých nedávných krocích, které mají podpořit vývoj obnovitelných zdrojů energie. Hodlá financovat energetický úřad v Irsku, který má v plánu zkoumat toto využívaní energie z možských vln, které by prý mohly pomoct při výrobě energie. Společnost se rozhodla věnovat 1.000.000 EUR na tento vývoj.



„Jsme nadšeni z potenciálu ocánské energie, která by jednoho dne mohla sloužit jako zdroj čisté energie pro datová centra v Athenry“, to řekla Lisa Jackson – víceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiky a sociálních iniciativ. „Jsme hluboce odhodláni pohánět všechny naše zařízení na 100% energie z obnovitelných zdrojů, a věříme, že investování do inovatitivních projektů umožní dosažení našho cíle.“

Tato iniciativa financovaná společností Apple pomůže výzkumníkům k testování využití technologie v místě testování Galway Bay Ocean Energy.

Energie z vln je jeden ze zdrojů obnovitelné energie a Apple se snaží ho podporovat ve snaze být šetrnější k životnímu prostředí. Solární energie je hlavní součást iniciativy Apple, i když společnost podporuje rovněž použití větru, bioplynových paliv, vodních a geometrických řešení, která pomáhají posílit své datové centra a další zařízení. Snaží se používat na 100% obnovitelnou energii pro vlastní zařízení.

wave_energy_galway_ireland

Zdroj: macrumors.com