iOS 7 maps mapy apple - iconApple má Indoor Survey aplikaci v iOS App Storu, která má pomoci určit umístění uvnitř obchodu, restaurace, hotelu nebo jiných podniků – ta ale nejde zobrazit v hledání, musíte se registovat v Apple Maps Connect a stáhnout ji.



Umístěním bodu na mapě v rámci Survey aplikace označíte vaší pozici v místě, kterým procházíte. Survey aplikace měří radiofrakvenční (RF) údaje a kombinanuje je s údaji z iPhone senzorů. Konečným výsledkem je vnitřní poloha bez nutnosti instalovat speciální hardware.

Aplikace si všiml vývojář Steve Strouhton-Smith.

Je pravděpodobné, že aplikace je určena pro použití v podnicích využívajících službu Apple Maps Connect, která jim umožňuje přidávat a editovat záznamy vyskytující se v Apple Maps. Bylo to potvrzeno, že služba Apple Maps Connect vyzývá podniky zaregistrovat se do aplikace. Data Apple Maps pokrývají vše od čerpacích stanic po obchody, restaurace a hotely. Apple začal nabízet vnitřní mapování partnerům už minulý rok.

Myšlenkou je, že jakmile půjdete do obchodu, tak např. Apple Maps by mohly být schopny vás nasměrovat do sekce nebo do oddělení, do kterého potřebujete.

Apple také minulý rok najal zakladatele Wifarer, další vnitřní mapovací společnosti a má řadu patentů vztahujících se k určování polohy vevnitř.

Snímek obrazovky 2015-11-02 v 19.09.48

Zdroj: 9to5mac.com