Snímek obrazovky 2015-11-29 v 12.27.41Mediální nakladatelství z Německa, Axel Springer, které vlastní noviny jako Bild, Die Welt a čeaký časopis Reflex nebo noviny Blesk, žaluje aplikaci Ad Blocker, která blokuje reklamy na iOS 9.



TechCrunch poznamenal, že Axel Springer chce zastavit vývoj a distribuci této aplikace. Ad Blocker totiž odstraňuje reklamy z prohlížeče.

Při jednání konaném dne 19. listopadu, právnící Ad Blocker argumentovali, že jejich software je legální a volitelný, tento pohled soud údajně podpořil a navíc navrhl, že Axel Springer má alternatvní způsoby, jak bojovat proti blokátorům reklam, jako je zabránení přístupu na web.

Konečné rozhodnutí v této záležitosti je naplánování na 10. prosince. Mnoho webových stránek  a vydavatelé se obávají blokátorů reklam, protože většina z jejich příjmů jde právě z reklam.

Příznivci blokátorů mají ale na vědomí, že i přesto jsou reklamy stále dotěrné a dokonce škodí výkonu zařízení, a že Ad Blocker může pomoci v boji proti adware a malware.

15050-11079-blockr-l

Zdroj: appleinsider.com