Health_icon_logo_srdce zdraví zdravýVýkonný ředitel společnosti Apple – Tim Cook naznačil v pondělním rozhovoru týkajícího se debaty o iPadu Pro, že společnost pracuje na zdravotnickém výrobku, který se nebude týkat Apple Watch.



V rozhovoru o budoucích vyhlídkách Apple Watch Cook uvedl, že Apple je proti tomu, aby své chytré hodinky nechal procházet složitým procesem, kdy je v USA nutno, aby byl produkt schválen úřadem pro regulaci jídla a léků. To by totiž zabralo spoustu času. Není však proti uvedení nějakého jiného výrobku do tohoto procesu.

„Nechceme, aby Apple Watch prošly tímto procesem. Nevadilo by nám tam dát něco vedlejšího, protože by nás to zdržovalo v inovování. Proces je totiž příliš dlouhý. Můžeme tam vložit jiné věci – možná aplikaci, možná něco jiného.“

Na konci roku 2013 v době, kdy se začaly objevovat chytré hodinky monitorující životní funkce, se Apple setkal s úředníky FDA a projednával mobilní zdravotnické aplikace. Tématem tohoto rozhovoru byly pravděpodobně i Apple Watch.

Snímek obrazovky 2015-11-10 v 22.43.47

Zdroj: appleinsider.com