apple_projekt_project_icon_logoV úterý tohoto týdne společnost Apple zveřejnila pokračující práci na tzv. „detekční pohled“ technologii, zejména jako prostředek pro řízení určitých událostí uživatelského rozhraní, např. automatických oprav pop-up okna, aplikace oznámení a další.



Tento patent společnosti poskytl US Patent a Trademark Office pro “ Prodlení displeje na základě uživatelského pohledu“. Popisuje způsob zadávání uživatlského rozhraní, které spoléhá na oční sledovací technilogii pro realizaci zobrazení časových událostí.

Vystavěná automatická oprava například může detekovat a nahradit chybně napsaná slova bez zásahu uživatele. Uživatelé mají nyní možnost vypnout autokorekturu, ale poté by ji mohli vypnout jen pohledem na jejich klávesnici.

Apple poukazuje i na to, že detekční pohled by mohl být použit i pro jiné aplikace, jako např. notifikace nebo jas obrazovky. Budoucnost dnešního patentu je nejasná, ačkoli Apple ukázal zájem o detekční technologii pro obě zařízení iOS i Mac. Patent pro detekční pohled byl totiž poprvé podán již v září roku 2012.

14971-10914-151117-Gaze-l

14971-10915-151117-Gaze-2-l

Zdroj: appleinsider.com