google-maps-iconGoogle Maps na iPhone, iPod touch a iPad momentálně podporují jen omezenou oblast offline map (stačí zadat „OK Maps“ do vyhledávacího pole). Plný režim offline býval pro Android exkluzivní, to se však brzy změní.



Google dnes oznámil, že úplné offline mapy v Google Maps budou již brzy dostupné pro iOS. Po té budete moct jednoduše zobrazit oblast, kterou hledáte v režimu offline.

Brzy bude offline režim podporovat trasu cest krok po kroku, hledání konkrétních destinací a užitečných informací o místech, kde je zhoršená doprava bez připojení internetu.

Funguje to takto: nejprve vyhledáte město, kraj, nebo zemi a poté kliknete pro stažení následných informací o místě. Případně kliknete na možnost offline oblastí z hlavního menu a kliknete na znaménko plus.

Po stažení Google Maps vás to hned automaticky přepne do offline režimu, pokud aplikace uzná, že jste v místě se špatným připojením. Když bude nalezeno spojení, přepne vás to zpět do režimu online, takže budete moct snadno využívat plnou verzi map, včetně živých dopravních situací na vaší aktuální trase.

Google bude stahovat mapy pro offline použití, pouze když budete připojeni na Wi-Fi. Budete moci případně povolit ukládání map s pomocí mobilního připojení. Postupem času bude zavedena v offline režimu také funkce, která vám pomůže najít cestu i v případě žádného připojení.

Tato nová funkce již brzy pro iOS zařízení.

google-maps-iphone-ios

Zdroj: idownloadblog.com