macbook 2015 iconPhill Schiller, viceprezident Applu pro celosvětový marketing odhaluje několik zajímavých detailů o 12. palcovém MacBooku. Hovoří tak například o malém černém proužku, který se nachází za dvojicí reproduktorů.



Schiller také dodává, že MacBook by nebyl nikdy takový, jaký je, kdyby všechny týmy, které na tomto produktu spolupracují nebyly precizní a nespolupracovali na 100%. Někteří tento černý proužek nazývají  “Speaktenna“. Jedná se o kombinaci antény pro Wi-Fi a reproduktorů. Vše je vytvořeno tak, aby bylo nutné co nejméně prostoru. Schiller také hovořil o tom, jaký byl Mac před 20. lety a jaký je dnes. Apple řeší u MacBooku nejen hardware a software, ale také to, jak bude produkt vypadat.

Dále hovořil o baterii. Dodal, že baterie MacBooku je na sebe kladena terasovitě ve vrstvách. To umožňuje dlouhou výdrž a zároveň velmi tenké tělo výsledného produktu. Toto vrstvení můžete vidět i na stránkách Applu. Lidé vždy očekávají, že nový MacBook přinese nějaké nové inovace. My se to snažíme splnit. Schiller také tvrdí, že zařízení Mac zabírají na trhu s počítači asi 6% z celého trhu. Avšak například v USA je to 25%, tedy MacBook můžete spatřit naprosto kdekoliv.

schiller

Zdroj: 9to5mac.com