alcatel_watch_iconPřinášíme Vám uživatelský pohled na hodinky Alcatel Watch, které jdou spárovat jak s operačním systémem iOS, tak s operačním systémem Android. Srovnání těchto hodinek a Apple Watch je velmi obtížné, protože jde opravdu o něco jiného. Alcatel Watch vypadají totiž jako klasické hodinky.



Alcatel Watch vypadají, jak již bylo řečeno, jako klasické hodinky. Na rozdíl od Apple Watch mají totiž kulatý a v dnešní době zatím stále „klasický“ ciferník. Hodinky jsou dostupné v České republice ve dvou variantách. Ta první má vnější stranu řemínku černou a vnitřní stranu červenou. Druhá varianta má vnější stranu řemínku bílou a vnější stříbrnou. Na konci řemínku se nachází záklopka, po jejímž odklopení je přístupný nabíjecí konektor.

Display není kulatý a není ani přes celý ciferník. Od okrajů zmenšuje display ukazatel hodin a ve spodní části je vykrojená část, která slouží k návratu do hlavního menu. Kvalita displaye je dostačující, protože tyto hodinky slouží především k notifikaci a čtení zpráv. Pokud chcete zjistit, kolik je hodin, zjistíte to velmi snadno, protože hodinky nabízí velké bílé číslice na černém podkladu. Toto zobrazení lze však změnit.

IMG_0425

Na pravé straně pouzdra hodinek se nachází tlačítko pro probuzení. Vzhledem k tomu, že řemínek obsahuje nabíjecí konektor, který vede uvnitř řemínku, tak na řemínku nemohou být dírky na uchycení a nastavení podle velikosti Vaší ruky. To obstarává spona, kterou lze posunovat po řemínku, který má z vnitřní strany vroubky, které slouží právě pro uchycení spony. Vroubky pak ruce působí příjemně.

Výrobce uvádí, že výdrž hodinek je asi 5 dnů. Tato hodnota je však nadsazená. Při větší zátěži hodinky vydrží nabité asi 2 dny, při menší pak o den více. Dále hodinky disponují samozřejmě senzory. Nejvíce využijete zřejmě senzor pro měření aktuálního tepu. Samotný senzor se nachází stejně jako u Apple Watch na spodní straně ciferníku. Dále nabízí Alcatel Watch gyroskop a akcelerometr. U těchto senzorů nenalezneme při běžném používání velké využití. To však v hodinkách naleznete pokud půjdete sportovat, především běhat. Další zajímavou funkcí je zobrazení nadmořské výšky. To dokáží hodinky díky barometru.

IMG_0008

Pro používání hodinek je nutná aplikace Alcatel Move, kterou stáhnete zdarma z App Storu. Hodinky nedisponují ani operačním systémem watchOS ani Android Wear. V hodinkách běží operační systém od Alcatelu, z toho vyplývá, že do hodinek nestáhnete žádné aplikace. Budete si muset vystačit s nativními aplikacemi, které Vám do hodinek nainstaloval Alcatel. Menu hodinek je řešeno pomocí ikon. Ikony jsou jednoduché a okamžitě poznáte, co se stane po klepnutí na ikonu.

Chytré hodinky Alcatel Watch jsou jistě zajímavý počin společnosti Alcatel. V České republice je pořídíte nejlevněji za 2 799,- Kč. Pokud tedy chcete mít hodinky s klasickým tvarem ciferníku, přitom chcete, aby byly „chytré“ a nechcete za takové hodinky utratit mnoho peněz, jsou pro Vás Alcatel Watch skvělou volbou.

 

 

IMG_0010

IMG_0424

IMG_0426

IMG_0002

IMG_0417