kalendář iconPodmínkou k tomu, aby všechny předinstalované aplikace fungovali tak, jak mají je být přihlášený na Vašem zařízení k účtu Apple ID. Přinášíme Vám návod a seznámení s předinstalovanou aplikací Kalendář.



Kalendář

Kalendář není nutné nikterak představovat. Podívejme se tedy spíše na možnosti této aplikace. Pokud se díváte na kalendář v iPhone a máte jej ve svislé poloze, zobrazí se Vám jednotlivé dny v měsíci a pokud máte v určitý den nějakou událost, kalendář ji zobrazí jako tečku pod číslovkou určitého dne.

kalendar_mesicni

Pokud však převrátíte zařízení do vodorovné polohy, zobrazí se Vám kalendář tak, že jednotlivé dny budou ve sloupcích a hodiny budou zobrazeny vlevo na řádcích. Události se pak budou zobrazovat vyplněné barevně, tam kde se protíná den a hodina konání události.
kalendar_vodorovně
Nyní se podíváme, co se stane, když kliknete ve svislé poloze telefonu na určitý den v kalendáři. Kliknutím na určitý den v kalendáři se Vám zobrazí nabídka podobná té, která se Vám ukáže ve vodorovné poloze telefonu.
kalendar_denni
Kalendář můžete spravovat tak, že kliknete ve spodní liště na prostřední ikonu „Kalendáře“. Otevře se Vám nabídka, kde jako první máte možnost skrýt všechny kalendáře. Pokud tak uděláte, zmizí z kalendáře všechny události, které máte uloženy ve všech Vašich kalendářích. Pokud však kliknete na tuto záložku znovu, všechny události se v kalendáři opět objeví.
kalendare_nastaveni
Jednotlivé kalendáře pak můžete vypnout tak, že jednoduše kliknete na symbol splněno. Zapnete je opětovným kliknutím na tento symbol. Pokud kliknete na „i“ v pravé části obrazovky, můžete změnit barvu kalendáře. To poslouží k tomu, abyste se v kalendářích, pokud používáte kalendářů více, vyznali. Úplně nahoře v této nabídce můžete změnit název kalendáře. Jako další v nabídce můžete nastavit sdílení kalendáře s určitou osobou nebo osobami, kliknete na záložku a do pole „Komu“ napíšete e-mail, který je spojen s Apple ID osoby, s kterou chcete kalendář sdílet. Předposlední záložkou je nastavení kalendáře jako veřejného. Pokud tak učiníte, k Vašemu kalendáři se může připojit kdokoliv. Poslední záložkou je pak smazání kalendáře se všemi událostmi, které byly v kalendáři uloženy.
kalendar_barvy

kalendar_VEREJNY

kalendar_pridatosobu