apple_koncept_concept_icon_logoSpolečnost Apple dnes zveřejnila zajímavý návrh s unikátní metodou hydroizolace budoucích zařízení – plánuje totiž pokrýt porty. Chtěli byste vodotěsný iPhone?



„Elektronické zařízení s skrytým konektorem“ – tento vynález popisuje jak samoregenerující elastomerní materiál, který by mohl těsnit každý port a ten by pak byl otevřen propíchnutím externího konektoru v případě, že bude potřeba jej použít. Jakmile by byly odstraněny, těsnění by pak se opět uzavřelo, jak je vidět v níže uvedeném schématu.

skitch-2-780x456

Není to poprvé, kdy Apple experimetuje různými způsoby, aby budoucí zařízení ochránil proti vodě. Začátkem tohoto roku podala společnost patent, který rovněž pracoval s utěsněním tlačítek, aby zabránil kapalině nebo nežádoucímu materiálu, jako je např. prach od vstupu do sluchátka.

Je tedy důkaz, že Apple již včlenil některý z těchto konceptů do budoucí generace iPhone. I když očekáváme, že to bude trvat dlouho, než si iPhone jako telefon budeme moct vzít s sebou do bazénu, ale je skvělé vidět, že se Apple nadále snaží tuto možnost řešit.

Waterproof-iPhone-Case-780x521

Zdroj: cultofmac.com