apple patent iconUS Patent Trademark zveřejnil informace o přihlášce patentu Applu pro optická vlákna vetkaná do tkaniny. Využití by tento nápad mohl mít především v Apple Watch.



Tkanina zahrnuje světlo-přenášející vlákna vetkaná do tkaniny. Textilie může být použita jako poutko pro elektronické zařízení. Díky vláknům tedy můžete získávat informace třeba z poutka Apple Watch.

Optická vlákna v textilii jsou navržena tak aby světlo mělo možnost uniknout z materiálu. V patentu jsou popsány celkem tři způsoby použití. Rozsvícení celého optického vlákna nebo rozzáření jen části anebo rozsvícení celého vlákna s tím, že ho překryjí dnes běžně používané tkaniny.

apple-watch-fabric-band optická vlákna patent

Kromě Apple Watch Apple přemýšlel i o zakomponování patentu třeba i do MacBooku. Ve výsledku by Apple Watch třeba změnou barvy mohli signalizovat příchozí hovor, nebo MacBook by mohl blikat po stáhnutí e-mailů.

macbook optická vlákna patent

Budoucnost v Apple Watch je dosti nejistá a to především, kvůli absenci řemínků z textilie. Opět ale Apple nevynalezl nic převratného, optické vlákno v textilii používá běžně třeba Rolls Royce.

2014-rolls-royce-wraith-star-roof-1500x1000

Zdroj: 9to5mac.com