apple_museum_iconJak jsme slibili v minulém článku, tak se někteří redaktoři z naší redakce vydali 21.12.2015 do Apple Musea v Praze na Husově ulici. Okamžitě po vstupu do muzea nás zaujala příjemná vůně Applu. Čistý design, příjemná obsluha s úsměvem, možnost posezení v iPadové kavárně a nechání si namíchát drink z čerstvého ovoce vč. jablek je pouze začátkem.



Skvěle propracovaný průvodce ve Vašem iPhonu, bez nutnosti instalace aplikace Vás pěkně provede celou expozicí s možností až 9 světových jazyků vč. češtiny. Apple Museum ukrývá 476 produktů od roku 1976 až do 2012. Zaujali nás výborně vytvořené timeline expozice iPodu, iPhonu a iPadu. Dále originální smlouvy, podpisy, vizitky, první prototypy, limotované edice a oblečení, které skutečně nosil a používal Steve Jobs.

Vidět na vlastní oči Apple I, II, Apple Lisa nebo první Macintosh je nepopsatelný pocit! Navíc to vše při představě, že Apple I, který právě sledujete vznikl v garáži rodičů v Los Altos. Své zastoupení tady nemá pouze Apple, ale i společnosti Pixar, Next, nebo Steva Wozniak, kteří byli důležitou součástí života Steva Jobse.

Více informací a podrobností k vystaveným exponátům nechceme úmyslně zveřejnit, ale největší Apple výstava na světě je určená skutečně pro všechny generace. Rozhodně doporučujeme navšítívit Apple Museum a jsme přesvědčeni, že budete pouze příjemně překvapeni.

Vstupenky můžete zakoupit online na webu applemuseum.com nebo přímo na místě: dospělý 300,- Kč, studenti 220,- Kč, děti 140,- Kč. Apple Museum naleznete na adrese Husova 21, 11000 Praha.

Celý vítěžek ze vstupného jde na charitativní účely. Otevírací doba Apple Musea je denně od 10 do 22 hodin. Výstava bude za několik málo měsíců putovat do jiných hlavních měst po celém světě. Češi a turisté v ČR mají tu čest, že tato výstavat svého druhu na celém světě je vůbec poprvé zveřejněná veřejnosti a právě v Praze.

Naše velké poděkování patří organizátorům Apple Musea.