apple_car_iconFord je jedním z nějnovějších výrobců automobilů, takže lidé jsou nuceni si myslet různé věci o tom, že Apple spolupracuje právě s touto společností na jeho plánovaném autě, které má nést název Apple Car.



Ford přeskupuje své manažerské týmy. Nový ředitel podnikové strategie – Michael Seneski – má za úkol hledání nových partnerství s technologickými giganty. Na to dohlíží investiční bankéř John Casesa, který pracuje na zlepšení obchodního modelu Fordu. Není žádným tajemstvím, že Ford přehodnocoval budoucnost automobilového průmyslu již před příchodem Apple. Na nedávné konferenci v Irsku předseda společnosti, Bill Ford Jr. řekl, že společnost se bude muset více věnovat novému obchodnímu modelu. Ford také řekl, že „role vozu sice bude potlačena, ale zajisté najedme jinou cestu k dalším příjmům“.

Není to poprvé, kdy Ford reagoval nějakým způsobem na potenciál Apple. Generální ředitel společnosti Ford, Mark Fields řekl, že považuje příchod Apple pozitivně pro automobilový průmysl, i když objasnil, že nemá tušení na čem společnost Apple pracuje.

Minulý měsíc, jak už jsme nedávno psali, Ford umožnil uživatelům používat ve svých vozech Apple Siri Eyes a to zdarma. Více informací o tomto tématu si můžete přečíst zde: Ford přidává zdarma funkci Apple Siri Eyes.

Apple-Car1

Zdroj: cultofmac.com