apple_tv_iconNejnovější generace Apple TV nám přinesla mnoho vymožeností, které starší modely neobsahovaly. Ovšem některé funkce jsou těžké najít. Apple TV Vám umožňuje mít více účtů. Některé sdílené funkce se připojí automaticky, bohužel některé dají více práce s připojením. Zde je návod, jak na to.



Domácí sdílení

Domácí sdílení Vám umožní sdílení muziky, filmů, audioknih atp. uložené ve Vašem Macu nebo PC. Připojení na stejné síti je nutností.

PC nebo Mac

  1. Otevřete iTunes, v liště nabídek v levém horním rohu zvolte „Složka“. Na PC zmáčkněte na klávesnici tlačítko Alt, aby jste se dostali do lišty nabídek a zvolte „Složka“
  2. Zvolte „Domácí sdílení“, poté zvolte „Zapnout domácí sdílení“. Zadejte Apple ID a heslo.Home-Sharing-iTunes

iOS

  1. Otevřete Nastavení a poté zvolte „Videa“ nebo „Hudba“
  2. Klikněte na „Domácí sdílení“
  3. Pomocí Apple ID se přihlašte

Apple TV 4

  1. Otevřete „Nastavení“ a klikněte na „Účet“
  2. Zvolte „Domácí sdílení“
  3. Vyplňte Apple ID a přihlašte se

Pro přístup k obsahu z Vašeho PC, otevřete „Počítačové applikace“ na Apple TV. Obsah ze všech sdílených zařízení je přístupný.

Sdílení s více uživateli

Pro vidění obsahu z více zařízení a sdílení dat z Vašeho rodinného účtu, je možné nastavit  více účtů iTunes, iCloud a Game Center pro každého člena rodiny.

  1. Otevřete „Nastavení“ a klikněte na „Účet“
  2. Zvolte iCloud, iTunes a App Store nebo Game center a přihlašte se pomocí Apple ID.

apple_tv_accounts

Když se připojíte, můžete rychle přepínat mezi účty iTunes a App Store aniž by jste se museli stále zadávat Apple ID. Aby jste tak učinili, otevřete „Nastavení“ a zvolte „Účet“. Poté zvolte iTunes a App Store a zvolte Apple ID, které chcete využívat.

 

Zdroj : macrumors.com