apple ios android iconPodíl Samsungu poprvé vzrostl v minulém čtvrtletí 2015 a to hlavně proto, že Android dominuje na trhu po celém světě. Platforma Google vzrostla po celé Evropě a je nejprodávanější na pěti největších trzích, zatímco podíl Apple poprvé za více než rok klesl.



Od října roku 2014 klesal tržní podíl Androidu na pěti největších evropských trzích – Velká Británie, Německo, Francie, Itálie a Španělsko. Toto čtvrtletí se to ale změnilo. Android se ve skutečnosti vrátil k růstu s nárustem o 1,6%.

„Ve Velké Británii pokles Androidu výrazně zpomalil v období tří měsíců končící v říjnu 2015, a to díky silnější výkonnosti Samsungu a LG“ řekl Dominic Sunnebo – obchodní ředitel společnosti Kantar Worldpanel Comtech.

Ne jenom Androidu klesl v říjnu 2014 podíl, to samé platilo pro systém iOS. Např. v té době v USA podíl Apple iOS klesl z 41,5 % na 33,6 %. Nicméně v posledním čtvrtletí letošního roku se iPhone 6s stal nejprodávanějším smartphonem.

„Samsung si drží vedoucí pozici na trhu smartphonů v USA poprvé v roce 2015“ uvedla Carolina Milanesi – vedoucí výzkumu společnosti Kantar Worldpanel Comtech.

Na druhé straně iOS zažívá růst v Číně a Japonsku, kde se jeho podíl zvýšil o 7 procent a o 3,5 % ve srovnání s stejným čtvrtletím minulého roku.

iPhone-6-Plus-vs-Note-4-940x555

Zdroj: cultofandroid.com