ios-reminders-iconPředinstalovaná aplikace připomínky slouží k zapsání věcí, na které byste neměli zapomenout. Přinášíme Vám návod, jak tuto aplikaci používat. Je to velmi jednoduché a užitečné. Pokud si budete ukládat důležité informace do připomínek, nemůže se Vám stát, že na něco zapomenete.



Pokud otevřete aplikaci připomínky, zobrazí se Vám seznamy připomínek, které jste si vytvořili. Seznam jednotlivých připomínek zobrazíte tak, že kliknete na název seznamu. Pokud se chcete vrátit na přehled seznamů, kliknete ve spodní části obrazovky.

IMG_2308

Novou připomínku vytvoříte tak, že kliknete na „+“ v pravém horním rohu obrazovky. Z nabídky pak vyberete „Připomínka“.  Dále pak zvolíte název připomínky. Pokud chcete, abyste na určitou věc doopravdy nezapomněli, zapněte „Připomenout v daný den“.Pokud tak učiníte, zobrazí se Vám nastavení, pomocí kterého si nastavíte, kdy se Vám má daná věc připomenout. Pokud se má připomínka opakovat, nastavíte si opakování, tak jak si určitá věc vyžaduje.

IMG_2309 (1)

pripominky_vytvorit

pripominky_den

Další funkci, kterou aplikace připomínky nabízí je připomenutí připomínky na určitém místě. Pokud tak chcete učinit, klikněte na „Připomenout na místě“, dále pak klikněte na „Místo“. Napoprvé se Vám zobrazí dotaz, zdali chcete aplikaci připomínky povolit přístup k polohovým údajům. Pokud chcete aby funkce „připomenout na místě“ fungovala, polohové služby povolte.

pripominky_misto_povolit

 

Pokud jste polohové služby povolili, zobrazí se Vám vyhledávání místa, kde má být připomínka zobrazena. Můžete využít současnou polohu, nebo si místo vyhledat. Pokud již máte místo zvolené, musíte ještě zvolit. zdali se Vám má připomínka zobrazit při příchodu nebo odchodu na místo.

pripominky_misto_zvolit

pripominky_misto_urceni

pripominky_misto_urceni

Obdobným způsobem lze vytvořit seznam připomínek, do kterého si poté budete připomínky přiřazovat. Opět kliknete na „+“ ale tentokrát zvolíte „Seznam“. Poté stačí název a barvu seznamu. Pokud budete chtít v novém seznamu vytvořit připomínku, kliknete na „+“ a postupujete jako dříve.

pripominky_seznam

pripominky_nova

Aplikace připomínky se také synchronizuje s iCloudem a dalšími Vašimi zařízeními. Můžete také nastavit sdílení připomínek s určitými osobami, podobně, jak je tomu v aplikaci kalendář.

pripominky_icloud