iphone_6c_iconO novém iPhonu je 6c se spekuluje opravdu hodně. Naše redakce se na tuto novinku, která by měla vyjít příští rok, taky zaměřila a přinášíme vám hned několik informací a spekulací, co by další jablko mělo obsahovat.



Velikost

I když se iPhone 6c spojuje pouze s 4″ displejem, mohlo by tomu být i jinak. Když jsem měnil iPhone 5s za „šestku“, z většího displeje jsem měl celkem strach. Teď si ale nedokážu menší iPhone ani představit, takže bych o zakoupení iPhonu 6c, v případě 4″ displeje, ani nepřemýšlel. Apple také musí myslet na svůj zisk a poslední době patří velký podíl Číně. Tam by se ale 4″ palcový iPhone neudržel a stal se tak propadákem. Je tedy taky možné, že se Apple rozhodne o něco větší dispej, který bude ale zároveň menší než dispej iPhonu 6/6s.

20603536133_8d4db30c2a_b (1)

Design

iPhone 6s by se měl být určitě levnější – to je hlavní prioritou „c“. Hodně lidí počítá tedy se stejným provedením, jako to bylo u 5c, tedy několik barev plastového telefonu. Jisté úniky ale naznačují, že by dokonce 6c měl obsahovat kovové provedení – v tom případě bychom určitě počítali se třemi klasickými barvami – Space grey, Silver a Gold. O růžovém provedení to není jasné – je možné, že si Apple chce tuto prémiovou barvu ponechat jen pro dražší telefony. Jestliže bude tělo z plastu, počítejme ze stejnými barvami, jako jsou u 5c. Co se týče tvaru, iPhone si zachová stejný tvar jako současné iPhony 6/6s.

Hardwarové vybavení

Narozdíl od iPhonu 6s nebude podle všechno levnější model iPhone 6c obsahovat 3D Touch displej – Apple tak ušetří a další „c“ bude levnější. Touch ID zde bude samozřejmostí a to platí i o 12 MPx fotoaparátu – vyrobit 4″ iPhone s pouze 8 MPx by nemělo smysl v případě, že starší iPhony budou ještě v prodeji. Telefon by měl obsahovat čip A9 a pravděpodobně pouze 1 GM RAM.

 

Velikost paměti?

Je dost pravděpodobné, že se Apple rozhodně o návrat 32 GB verze, protože v případě tohoto iPhonu, by to mělo smysl. Je ale velká možnost, že vysadí 128 GB verzi.

21214248512_ef0ca4d09f_b

 

foto: martinhajek.com