iphone 7 iconZahraniční magazín 9to5mac.com se dostal z zajímavé zprávě, že Apple chystá nová bezdrátová sluchátka, které opět potvrzují spekulace o tom, že iPhone 7 bude bez konektoru pro sluchátka. Taky se ve svém článku zmínil o třech modelech iPhonu 7.



Pokud to bude tak, jak si v redakci myslíme, Apple by určitě udělal dojem na hodně uživatelů, protože by mu názor majitelů iPhonů nebyl lhostejný. Už více než 200 tisíc lidí totiž podepsalo internetovou petici proti změně designu dalšího iPhonu. Proč by ale vydával tři iPhony 7? Jsou tři možnosti.

Jednou z nich je, že si nechá představení tzv. iPhone 6c (v tomto případě tedy spíše 7c) až na podzim a vydá tak levnější variantu se 4″ palcovým displejem. Už několikrát jsme ale psali o tom, že jarní konference Applu opravdu čeká na iPhone 6c (7c), takže bychom  si akorát protiřečili.

iphone-6c-spacegrey_both icon

Druhým a velmi nadějným vysvětlením je, že Apple chystá 3 iPhony – pro lidi, co rádi uvítají změnu a naopak pro ty, kteří si spíše vystačí se starším modelem. To by mohlo znamenat, že Apple chce představit 2 velikostní modely ultra-tenkého iPhonu 7 bez 3,5 mm konektoru pro sluchátka a jeden velikostní model (pravděpodobně 4,7″) iPhonu 7, který bude o něco tlustší, ale stále bude obsahovat konektor pro klasická sluchátka.

Třetím vysvětlením je, že Apple sice 3 modely má, ale snaží se z nich vybrat jeden – ten pravý. Budeme tedy doufat, že se Apple rozhodne správně a nevydá iPhone, kterým by vše pokazil. I když jak víme, všem se zavděčit nedá.iPhone-7-Martin-Hajek-800x471

Zdroj fotografie: martinhajek.com