apple virtuální realita virtual reality icon brýle glasses Virtuální realita – pojem, se kterým se v současné době setkáváme natolik, že to není nic zvláštního. Poslední dobou se to tyto dvě slova začal ale zajímat i Apple a současného CEO Tim Cook dokonce pozitivně o virtuální realitě mluvil. Plánuje Apple něco?



Nejde říct co, ale něco se určitě v prostorách Apple děje a nebude trvat dlouho a opravdu se něčeho podobného dočkáme. Kalifornská společnost totiž už o roku 2013 najímá zaměstnance a poslední měsíce jich opravdu přibývá – dokonce jsou mezi i nimi i inženýři z Microsoftu či jiných světových společností. S virtuální realitou se snažil údajně pracovat i Steve Jobs a to v roce 2000, projekt byl ale nakonec zrušený, protože tehdejší technologie nedovolily zajít  tak daleko. Apple je s virtuální realitou opravdu hodně spojen – několik patentů, zaměstnanci se zkušenostmi v tomto oboru nebo i odkoupení několika firem.

Co přesně Apple bude zamýšlet není jasné, ale je pravděpodobné, že by mohlo jít o zdravotnictví – s tím se totiž Apple snaží poslední dobou hodně spolupracovat. Společnost by tak mohla vyvíjet simulátory pro různé operační zákroky – ať už pro školy nebo přímo pro nemocnice. Je také hodně pravděpodobné, že plánuje herní konzoli – přeci jenom poslední 4. generace Apple TV nemá ke konzolím vůbec daleko.

augmentedpixels

Zdroj: 9to5mac.com