apple_projekt_project_icon_logoPodle zprávy z Financial Times, Apple najal Douga Bowmana, jednoho z předních amerických výzkumníků přes virtuální realitu. Bowman se připojil k Applu poté, co si vzal placené studijní volno na univerzitě Virgina Tech, kde pracuje coby profesor počítačových věd.



Bowman byl posledních pět let ředitelem centra pro Lidsko-Počítačové interakce na Virginia Tech. Je také hlavním autorem knihy “3D User Interfaces: Theory and Practice.” Jeho dřívější zkušenosti zahrnují také spolupráci s Walt Disney Imagineering, kde pracoval jako konzultant pro své uživatelské zkušenosti s virtuální realitou.

Za posledních 5 let Apple získal 3 společnosti, které mají zkušenosti s rozšířenou či virtuální realitou. Jedna z nich je firma Metaio, která se zabývá rozšířenou realitou. Poté také firmu Faceshift, která se zabývá rozpoznávání obličeje v reálném čase a firmu Emotient, která je lídrem v oblasti detekce emocí a analýzy sentimentu na základě výrazy obličeje.

Je sice stále tajemstvím co může Apple s Bowmanem a získanými společnostmi zamýšlet, avšak je zřejmé, že firma se zajímá o virtuální realitu. Apple totiž již má několik patentů pro produkty s virtuální realitou, například 3D rozhraní pro zaznamenávání pohybu pro iOS a 3D “hyper-reality” displaye. Taky bylo potvrzeno, že společnost Apple má “malý tým” pracují na projektech ohledně virtuální reality.

 

 

Zdroj: macrumors.com