carplay icon logoPo včerejším vydání článku, že CarPlay se stal techlogií roku v automobilovém průmyslu, mi dnes ráno přišel mail od čtenáře našeho magazínu a zároveň majitele automobilu s CarPlay. Podle něho je CarPlay v České republice a na Slovensku nepoužitelný.



Za všechno může Siri, která – jak je známo – neumí češtinu ani slovenštinu a nedávná aktualizace, kdy se asistentka naučila hebrejsky, je nám bohužel k ničemu. S autem tak komunikujete právě pomocí Siri a některé aplikace jsou bez ní nemožné spustit – například posílání (odpovídaní) sms bez Siri nejde. To samé platí i pro Mapy, které jsou podle čtenáře taky k ničemu.

I když je CarPlay brané jako technologie roku, u nás má tedy služba co dohánět – tedy alespoň pro lidi, kteří nemluví plynule anglicky. Jako příklad vám určitě poslouží iPhone – zkuste ho ovládat celý den pomocí hlasu. Sám čtenář říká, že CarPlay by v ČR byl určitě posun vpřed, ale pouze tehdy, pokud se uživatele naučí jeden z podporovaných jazyků nebo Siri bude umět česky.

Mercedes-Benz-CarPlay-2016