apple_watch_sport_icon_9Gareth Cross – též přezdívaný jako „Mac fanatik“ – si zakoupil zcela nové Apple Watch Sport. Co však čert nechtěl, po 10 dnech používání se mu u hodinek rozbilo sklo displeje. Proto se Gareth sebral a šel do svého Apple Storu, aby požádal o opravu v rámci záruky. Tam mu však řekli, že na to se záruka nevztahuje.



 

Řeknete si, „no jo, holt smůla“, ale Garethovi se to nelíbilo. Navzdory tomu jak bláznivé může být žalovat Apple s jeho armádou právníků kvůli prasklému displeji, Cross žalobu u britského soudu podal. Při slyšení Gareth argumentoval britským zákonem o prodeji zboží a po 6-ti měsících bitvu vyhrál. Soud nařídil Kalifornskému gigantovi zaplatit Crossovi částku £429 (přibližně 15 300 Kč), která pokryje cenu hodinek a zaplatit všechny soudní poplatky. Apple soud prohrál protože porušil zákon tím, že odmítnul hodinky opravit a to i přes tvrzení, že sklo je vůči prasknutí odolné.

Gareth Cross na otázku zda si koupí nové hodinky odpověděl jasně: „Ikdyž jsem měl hodinky pouze 10 dní, líbily se mi. Určitě si koupím další, avšak možná počkám až vyjde další model.“

 

Foto: Jim Merithew/Cult of Mac
Zdroj: cultofmac.com