oculus rift iconJakou roli by měl Apple hrát ohledně virtuální reality se debatuje už nějakou chvíli. Jedna z majoritních VR společností měla co říct ohledně Applu jako celku. V rozhovoru pro ShackNews, během přestavování novinek pro Windows 10 v San Franciscu, zakladatel Oculus VR Palmer Luckey byl dotázán na možnosti podpory Oculus platformy pro Mac systémy OS X – odpověď? Pokud Apple vydá „dobrý počítač“.



„To záleží na Applu. Pokud bude schopen vytvořit dostatečně dobrý počítač, uděláme to,“ vysvětloval Luckey. Jeho definice „dobrého počítače“ se nejspíše zaměřuje na grafické možnosti Apple produktů, které jsou pro užívání Oculus Rift nedostačující.

Luckey vysvětlil, že Apple jednoduše zrovna nenabízí dostatečně silný počítač na to, aby vyhovoval doporučeným požadavkům Oculusu. Dokonce ani Mac Pro z “ TOP linie“ AMD FirePro D700 v ceně $6000 je pro Oculus Rift nedostačující. „Pokud však Apple dokáže splňovat grafické požadavky, tak jako se mu to poslední dobou pomalu daří, bude více než rádi Mac podporovat,“ sdělil Luckey.

Zdroj: 9to5mac.com