apple-carSpolečnost Apple je už nějakou dobu spojována s tajným projektem Titan. Co je vlastně zač projekt Titan? Apple jako technologický gigant pracuje na konceptu chytrého auta, které by dokonce mělo být samořiditelné. Nejnovější spekulace naznačuje, že Apple vážně na tomto konceptu pracuje. Společnost si otevřela v Berlíně tajnou laboratoř na testování vozidel budoucnosti.



Podle deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z.), tajná laboratoř zaměstnává 15 až 20 velice kvalifikovaných pracovníků z Německého automobilového průmyslu.

Tento malý tým by se měl skládat z mladých profesionálů, kteří mají zkušenosti s vývojem softwaru, hardwaru a prodejem.  V tradičních automobilkách se tyto týmy zaměřují na různé nápady ohledně vozidel budoucnosti a studiem potenciálních výrobních partnerů.

Podle prvotních spekulací by mělo první auto od společnosti Apple být plně elektrické a mělo by být samořiditelné pomocí počítačové technologie, která je stále ve vývoji.

Projekt Titan je velice utajovaný projekt, který řeší v Cupertinu okolo 1000 pracovníků. Podle poslední spekulace, která pochází z února, jsou vysocí manažeři Applu velice nespokojeni s pracovním přístupem této skupinky, která neudělala v samotném vývoji Titanu vůbec žádný pokrok.

Zdroj: appleinsider.com