bernie-circleSpojené státy míří rychle do volebního období a zajímavým faktem je ten, že v tom určitou roli hraje i společnost Apple. Republikánský kandidát, Donald Trump prohlásil, že chce „Aby Apple stavěl své zatracené počítače a věci ve své zemi“. Je to ten stejný pán, který začal bojkotovat Apple v důsledku soudní bitvy s FBI.



Nyní, demokratický kandidát Bernie Sanders okomentoval Apple v novém rozhovoru pro New York Daily News. Sanders zopakoval některé slova jako jeho soupeř a to hlavně to, že by ocenil výrobu produktů společnosti na území Spojených států.

Když byl Sanders dotázán na chamtivost Wall Street a korporátní Ameriky „ničící strukturu amerického národa“ řekl, že společnost Apple není jedna z těch, která by národ ničila, ale že není dokonalá. Řekl také, že by se společnost neměla snažit vyhýbat placení jejich spravedlivého podílu daní.

Apple byl ve středu prezidentských debat nad jeho postojem k zabezpečení uživatelů. Tim Cook byl údajně účastníkem schůzky, na které se debatovalo o zastavení Donalda Trumpa.

Zdroj: 9to5mac.com