SIRI-LogoApple po dlouhotrvajícím patentovém soudu s Dynamic Advances souhlasil s vyplacením částky 24,9 milionů dolarů, aby tak urovnal obvinění z toho, že Siri porušuje patent, jejímž majitelem je New Yorkský ústav a licencovaná společnost v Dallasu.



Podle oznámení vydaném Marathon Patent Group – která má pod kontrolou Dynamic Advances – bude mít společnost nárok na 5 milionů dolarů ihned  a poté, co ukončí svůj spoudní spor se společností Apple Inc. dostane vyplaceno dalších 19,9 za které na oplátku společnost Apple dostane licenci na užívání patentované technologie na 3 roky. Nová domluva tedy znamená, že soud, který se měl konat příští měsíc, se již konat nebude avšak to nemusí zamenat konec všeho.

Podle podmínek dohody by měl Dynamic Advances vyplatit 50% z částky sopočnosti Rensselaer, ale ta však údajně s podmínkami dohody nesouhlasí. Je zajímavé, že se Apple takto rozhodnul urovnat případ, jelikož technologie rozpoznávání řeči, kterou Siri disponuje, byla vyvinuta společností Nuance Communications a né Apple samotným.

Zdroj: 9to5mac.com