apple_logo_icon oficial official oficiálApple oznámil finanční výsledky za 2. fiskální čtvrtletí 2016 (1. kalendářní 2016). Apple vydělal 50,6 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 10,5 miliard dolarů. Společnost má v hotovosti 232,9 miliard dolarů a z toho 208,9 miliard dolarů mímo Spojené státy. Podle Tima Cooka, byll druhý fiskální kvartál náročný a rušný, i když se jednalo o historické propady výnosů, tak je s výsledky spokojen.



Apple zaznamenal vůbec první propad od roku 2003, ovšem to se dalo předpokládat, proto se nejedná o žádnou katastrofu v podobě, že se Applu přestává dařit. Stále si drží své prvenství v nejhodnotnější a nejvýnosnější společnosti světa.

iPhone zaznamenal první propad od roku 2007. Připomeňme, že uživatelé si stále nechávají své iPhony 5s, pokud již nepořídili novější. iPhone 6 je stroj, který rovněž nepotřebuje výměnu za iPhone 6s nebo dokonce iPhone SE, takže útlum v prodejnosti se dal čekat, i když poslední zmiňovaný má slušnou oblíbenost. Apple totiž překvapil nedávný zájem o iPhone SE, ten byl podobný jako u iPhonu 6 a 6 Plus. Rovněž se Apple připravuje na představení iPhonu 7 už toto září.

iPady se propadly za poslední 2 roky o 40% a schopnost stabilizovat tento trend je jako boj s větrnými mlýny. Proto nedávno Apple představil 9,7″ iPad Pro a tak Tim Cook očekává nejlepší meziroční výsledky právě za poslední dva roky.

Opět Apple neprozradil prodejnost Apple Watch.

App Store má meziroční nárůst o 35%. Apple Music překonalo hranici 13 milionů předplatitelů, přitom v únoru to bylo pouze 11 milionů. Nově se můžeme těšit na další rozšíření služby Apple Pay.

Podrobnosti můžete vidět v následujicích grafech.

21