Na stránkách Charitybuzz právě probíhá každoroční aukce, ze které půjdou všechny peníze na oblíbenou charitu Tima Cooka – centrum pro lidská práva Roberta F. Kennedyho. A jaká je odměna pro vítěze? Ten, který věnuje nejvíce, může společně s Timem Cookem poobědvat (Vy a +1) a navíc dostane VIP vstupenky na Apple Keynote někdy mezi koncem stávající sbírky a 5. květnem 2017.



Minimální cíl sbírky je $100,000, avšak po 16 příhozech se částka prozatím vyšplhala pouze na $110,000. Podle mého názoru částka však ještě poroste, protože několik posledních příhozů, jak to tak vypadá, je boj mezi několika stejnými lidmi a konec aukce je už příští týden. Úplně první aukce, kde si vítěz mohl dát pouze kávu s Timem Cookem se vyšplhala na úctyhodných $610,000. Následující aukce v roce 2014 vyšla vítěze na $330,000 a v loňském roce to za oběd bylo nakonec $200,000.

Pokud se Vám tak velká částka zdá obrovská za pouhý oběd ta nezoufejte, jídlo už je v ceně. Co je však zajímavé tak v ceně není je cestovné a ubytování. Nicméně nezoufejte, pořád si můžete dát kávu třeba s Harrisonem Fordem v LA za necelých $6000. Zatím.

Tim Cook

zdroj: cultofmac.com