apple logo akcie icon propadApple již zná výsledky za druhé fiskální čtvrtletí tohoto roku a shoda mezi různými analytiky je taková, že Apple oznámí první čtvrtletní pokles tržeb za více než 10 let.



Analytici z Wall Street tvrdí, že lze předpokládat, že Apple oznámí tržby ve výši okolo 52 miliard dolarů, což bude až 10% pokles v porovnání s loňským rokem. Dnešní očekávaný hospodářský výsledek bude za období mezi 27.prosincem 2015 a 26. březnem 2016. Apple sám předpokládá tržby mezi 50 a 53 miliardami dolarů, což by – ve srovnání s 58 miliardami ve stejném kvartálu loňského roku – mohlo ukončit každoroční růst všech 50 po sobě jdoucích čtvrtletí sahající až do roku 2003.

Tim Cook, generální ředitel společnosti již své investory varoval předtím, že prodej iPhonů pravděpodobně v druhém fiskálním období klesne. Tento pokles nastane, pokud Apple prodá méně než 61,2 milionů iPhonů, což se nejspíše stalo.

V potaz se bohužel neberou prodeje iPhonu SE, jelikož tento levnější a nenovější kousek do Applu se začal prodával až 5 dny po skončení Q2.

Zdroj: macrumors.com