New_York_PD-300x300Cellebrite, Israelská tech firma, která pomáhala FBI vytvořit hack pro iPhone 5c, nově pracuje na „textalyzer“ zařízení, které umožňují autorizovaným lidem najít osobu, která poručuje zákon psaní textových zpráv za volantem.



Zařízení bude prvě používáno v New Yorku, kde nově navrhovaná legislativa mohla umožnit policejním složkám přístup k některým informacím v mobilním telefonu a taky – bez soudního příkazu – zjistit, zda jsou řidiči rozptylování za volantem psaním. Aby se firma Cellebrite neporušovala čtvrtý dodatek ústavy Spojených Států Amerických, takzvaný „textalizer“ bude konverzace, kontakty, čísla, fotky a aplikace jako soukromé – bude pouze odhalovat to, zda byl v daný moment telefon používán.

Návrh zákona je nazýván „Evan’s Law“, po 19-ti letém Evanu Liebermanovi, který byl zabit v New Yorku v roce 2011 přesně takovým řidičem, který nedával pozor na cestu. Návrh zákona je v současné době ve výboru v Newyorském senátu a v případě, že legislativa projde, Cellebrite bude muset nabídnout cenu za tento nový přístroj společně s ostatními firmami.

Zdroj: cultofmac.com