iPhone se iconNový zlatý iPhone SE, který byl představen společnosti Apple v březnu se stal ihned po svém uvedení v Číně obrovským hitem. Analytik Brian White, který navštívil hlavní obchod v Shenzhenu, informoval, že každá čerstvá dodávka iPhone SE (speciálně ve zlaté barvě) je každé ráno do hodiny vyprodaná.



Tato zpráva je velice potěšujíci jak pro společnost Apple, že trh s 4′ telefony je stále živý, ale také pro uživatele, kteří tyto telefony mají v oblibě. V Číně ještě před představením iPhonu SE bylo předobjednáno cca 3,4 milonů kusů.

Není žádným překvapením, že iPhone SE je v Číně obrovským hitem. Podle předpovědí analytických společností Apple prodá tento rok v USA 4 až 6 milionů iPhonů SE. Proto v zemích mimo USA se předpokládá ještě vyšší prodejní zájem.

Tim Cook už v minulosti avízoval, že Apple navrhuje své nové produkty tak, aby se dobře prodávaly na velkých trzích a to Čína rozhodně je. Zlatá barva je navíc velice oblíbeným modním doplňkem. Svědčí o tom i fakt, že zlatá verze Apple Watch se minulý rok v předprodeji vyprodala za bezmála jednu hodinu.

Další oblíbenou barvou po Gold verzi iPhonu SE je barva Rose Gold.

Zdroj: cultofmac.com