MacBook Pro icon ApplenovinkyPopulární výrobce Satechi uvedl na trh nový kompaktní rozbočovač pro Macy s názvem Alluminium Mini Docking Station. Nová dokovací stanice disponuje čtyřmi USB 3 porty a navíc přidává audio/video porty. Jako většina výrobků od Satechi je rozbočovač barevně sladěn ve stříbrné, aby tak zapadnul mezi iMac či Mac mini.



Pojďme si o Aluminum Mini Docking Station řict něco trochu více. Nová stanice obsahuje dva čelní USB 3 porty a 3,5 mm audio port. Oproti tomu na zadní straně najdeme další dva USB 3 porty, gigabitový ethernetový port, HDMI port podporující 4K výstup a podporu více monitorů soušasně s DVI portem. Specifikace neuvádí obnovovací frekvenci, ale ta bud etypická pro Display Link USB 3 kde je 30 Hz při rozlišení 4K nebo 60-120 v 1080p rozlišení.

Z hlediska miniaturizace a kompaktnosti má dokovací stanice rozměry 9,4 cm x 9,4 cm x 4,4 cm. Pro porovnání současné rozměry pro Mac mini jsou 19,7 cm x 19,7 cm x 3,6 cm.

Co by možná mohlo býti na škodu tak je chybějící vysokopřenosný port pro Thunderbolt 2. Cena pro Alluminium Mini Docking Station je $169.

 

Zdroj: 9to5mac.com