apple watch 2 iconVe svém článku The Wall Street Journal, který byl zaměřený výsledky prodeje v prvním roce Apple Watch, se také zmínil o informaci, že budoucí Apple Watch 2 by mohly disponovat svým vlastní internetovým připojením a rychlejším procesorem.



Pokud by byla pravda, že nadcházející Apple Watch 2 by mohly používat vlastní datové připojení, přineslo by to hned několik výhod pro uživatele. Prvním a nejvíce podstatným by bylo to, že by se uživatel zbavil nutnosti mít u sebe současně jak hodinky tak i iPhone, což by byla velmi velká úleva. Dalšími výhodami by byla nezávislost přijímat jednoduché iMessage zprávy a hovory. Co by však byla velká výhoda z mého vlastního pohledu, tak samostatnost poslouchat a využívat stremovací službu Apple Music.

Ohledně nadcházející verze chytrých hodinek se množí hodně zvěstí a nezávislost na iPhonu je velmi žádaná. Apple již s příchodem watchOS 2 začal podporovat nativní aplikace díky kterým mohou vývojáři vytvářet aplikace, které jsou přímo nainstalované v hodinkách, což tedy výrazně urychlí zapínání samotných aplikací.

Po 1. červnu 2016 budou muset být aplikace pro Apple Watch pouze nativní aplikace.

Zdroj: macrumors.com