klavesnice_klávesnice_iconPokud obrázek může zastoupit tísíc slov, GIF může někdy být za milión. A protože se GIFy stávájí více a více populárnější, klávesnice od GIPHY KEYS. Vám jich poskytne více než vůbec potřebujete.



Věřte nebo ne, formát GIF byl představen už v roce 1987 a poslední jeho úprava do tvaru jaký známe dnes byla v roce 1989. Obrázek s příponou .gif nejsou sice novinkou, ale jsou teď populární tak jako nikdy.

Nejspíše tomu tak bude díky tomu, že načítání gifu teď trvá jen několik sekund, zatímco v prvních začátcích internetu bylo rychlejší zkouknout film než čekat až se načte gif na dial-upu.

GIPHY, jedna z největších a nejpopulárnějších zdrojů předpřipravených gifů, je pro Facebook Messenger pro iOS dostupná již nějakou chvíli. Avšak teď můžete sdílet gify díky aplikaci jednoduše všude na svm iPhonu i iPadu.

GIPHY KEYS klávesnice Vám doporučuje úžasné gify založené na slově nebo frázi kterou napíšete. Dříve použité gify jsou dostupné v oddělené sekci, tudíž je v budoucnu nebudete muset opět hledat abyste je mohli použít znovu.

Dále také můžete vyhledávat gify podle kategorií, kterých je nespočet – od zvířat, anime, celebrit, emocí až po hry. V aplikaci se taky nachází funkce „fun 8 ball“ do které můžete napsat otázku a ona Vám vyhodí odpověď v podobě gifu.

Aplikaci si můžete stáhnout z iTunes a je zdarma.

giphy

Zdroj: cultofmac.com