Periscope iconDíky moderní mobilní technologii může být vše co děláme sdíleno s našimi přáteli, rodinou, ale i naprostými cizinci bez nějakého velkého omezení. S aplikací jako je Periscope tak můžete průběh vašeho dne sdílet s celým světem.



Se světem můžete sdílet radost, zábavu, inspiraci, ale samozřejmě se najdou i negativní věci. A přesně to se také v úterý stalo. Arpajon, 19-ti letá dívka z Francie poslala textovou zprávu svým přátelům o tom, co se hodlá udělat, a to, co se chystala udělat bylo spáchání hrozivého činu. Skočila do cesty osobního vlaku a zemřela.

Diváci Periscope mohli slyšet, jak jim dívka říkala: „Video, které právě teď dělám nemá vytvořit rozruch, ale spíše donutit lidi otevřít mysl a to je vše.“ Poznámky diváků většinou dívku zesměšňovali a nebrali ji vážně. Objevili se komentáře jako „čekáme“ nebo „Myslím, že je to vtipné“. Obrazovka brzy ztmavla a nic nebylo slyšet. O několik minut později bylo pouze slyšet pracovníka říkajícího: „Jsem pod vlakem s obětí, musíme oběť přemístit.“ Vlak byl vidět v pozadí.

Nebylo to ovšem poprvé, kdy byla sebevražda takto zveřejněna sociálním médiím. V roce 2010 se mladý Švéd rozhodl oběsit před webovou kamerou a také to udělal. Sebevražedné příspěvky se objevili i na Instagramu – bohužel i ty, které byli dokončeny. Minulý měsíc zase jedna dívka streamovala její znásilnění místo toho, aby volala o pomoc.

Zdroj: phonearena.com