YouTube-builds-native-messaging-to-keep-you-locked-in-the-appYouTube brzy dostane novou a velice zajímavou vychytávku: nativní zprávy. Zdá se, že si YouTube konečně uvědomil, že lidé rádi mluví o videích, které se na YouTube nachází, ale komentáře u videí nejsou úplně vhodné místo pro přátelské konverzace (což by se dalo říct o komentářích ve všech vláknech na Internetu).



Takže to vypadá, že nejjednodušším způsobem, jak tomuto požadavku vyhovět, je zabudování zpráv přímo do aplikace YouTube. To znamená, že nebude třeba kopírovat odkazy, otevřít jinou aplikaci a tam je poslat a zase se vrátit do původní aplikace. Budeme moci jednoduše sdílet videa s přáteli a přitom zůstat v jedné aplikaci YouTube. Až se tato funkce dostane na vaše zařízení, uvidíte novou záložku zpráv, ve které budou jednotlivé rozhovory.

Z teorie tedy vychází, že tak budete trávit více času v aplikaci, sledovat více videí, tím uvidíte více reklam a to zvýší příjmy společnosti Google, která má YouTube pod sebou. Není to špatný nápad, ale těžko říct, jak moc užitečný. To, co současný svět totiž rozhodně nepotřebuje je další aplikace na posílání zpráv. Nové funkce se dočkáme brzy.

Zdroj: phonearena.com