google-slides-iconGoogle Slides -alternativní webová verze pro Microsoft PowerPoint – dnes dostala nový a velký update, ve kterém mimo jiné přidává schopnosti členům audience jednoduše pokládat otázky během prezentace, širší možnosti prezentací na iOS a parádní laser ukazovák.



Pokud povolíme na nově aktualizovaných mobilních aplikacích nebo webových stránkách, Slides nově zobrazí krátkou URL adresu na které můžeme rychle během prezentace pokládat otázky tomu kdo zrovna prezentuje. Posluchači tak mohou rychle a veřejně předložit otázky, kterým ostatní divácí mohou udělit palce nahoru nebo dolů a mezitím má prezentující osoba živý přenost přichoích otázek seřazených podle oblíbenosti. Funkce tak pomáhá publiku pokládat otázky, které by jinak kvůli ostýchavosti nepoložili. Otázky jsou omezeny na 300 znaků a uživatelé mají možnost se zptát anonymně nebo skrze své Google účty se jménem a profilovým obrázkem.

Update pro Slides na iOS také nově přišel i s možností prezentovat – mimo jiné jako je AirPlay a Chromecast – díky Hangouts. Na webu je taky nové laserové ukazovátko jako nástroj pro prezentace. Na panelu nástrojů je možné otočit kurzor do laserového ukazovátka, který má velmi cool efekt.

Dnešní Slides update vyšel pro Androidy, iOS a pro web.

Zdroj: 9to5mac.com