iphone3gs.0Velice známý a populární magazín TIME dnes zveřejnil žebříček, který obsahuje padesát nejvlivnějších zařízení, které byly kdy vyrobeny. Na seznamu se společnost Apple objevila hned několikrát. TIME tvrdí, že nejvlivnějším zařízením všech dob je iPhone, protože kompletně změnil náš vztah k práci a komunikaci.



TIME dále argumentuje, že budeme pociťovat změny přinesené zařízením, které bylo představeno v roce 2007, ještě v několika příštích desetiletích. Časopis se také domnívá, že software a App Store jsou ty nejpodstatnější věci, díky kterým se iPhone od ostatních telefonů odlišil.

Jak už jsem předtím napsal, iPhone není jediným zařízením společnosti, které se na seznamu objevilo. Na třetím místě je Macintosh a to hlavně díky svému grafickému rozhraní a myši. Nastavil tak navždy standart, jakým pracujeme s osobním počítačem.

Na devátém místě je iPod, původně představený v roce 2001. TIME říká, že je to TEN produkt, díky kterému se Apple stal nejhodnotnější společností na světě, protože pokud si lidé koupili iPod, tak se pomalu ponořili do celého ekosystému společnosti.

Na dvacátém pátém místě se objevil další, velice revoluční produkt, a tím je iPad. Je tam díky tomu, že se „naprosto radikálně“ odlišil od ostatních tabletů, které mohl svět vidět již před jeho představením a to díky optimalizaci obrazovky pro dotyk.No a posledním zařízením, s číslem 38 je iBook. Byl to totiž první laptop, který přinesl podporu Wi-Fi.

Zdroj: 9to5mac.com