A-new-Apple-R-D-costs-expected-to-hit-10-billion-this-yearJak jsme již dříve zmínili, díky poklesu prodeje iPhonů se společnost Apple snaží zaobírat další „velkou věcí“, protože trh s telefony je nasycen a bez dalšího revolučního produktu by mohly ztráty společnosti ještě více stoupnout. Nová zpráva přichází s myšlenkou, že Apple plánuje masivní investici do vývoje a výzkumu.



Podle nové zprávy se očekává, že rozpočet jablečné společnosti na vývoj a výzkum letos překročí $10 miliard dolarů. Jen tak pro info, v roce 2012 Apple do vývoje a výzkumu investoval „pouze“ $3 miliardy. Díky tomu je tedy velice pravděpodobné, že se společnost zaměří na vývoj zcela nového produktu. S tím ovšem přichází vlna spekulací. Mohlo by se jednat o auto, o kterém se v poslední době hodně mluví, nebo třeba o virtuální realitu. Teorií je spousta, ale nic není momentálně samozřejmě ověřené.

Bez ohledu na to, co má společnost v plánu můžeme říct, že to bude znamenat postupný odchod z mobilního trhu, který známe posledních 9 let. Apple ovšem není jediná společnost, která nalila do výzkumu hodně peněz. Od roku 2014 investují podobné částky společnosti jako Amazon, Samsung, Google, Microsoft nebo Intel.

Zdroj: phonearena.com