iTunes 12.2 logo iconLetos v únoru iTunes šéf Eddy Cue slíbil novou verzi iTunes, která příjde spolu s novým OS X 10.11.4. Nová verze měla zjednodušit design, který by Apple Music udělal lépe ovladatelným. Bohužel tento update s novým OS X 10.11.4 nepřišel, ale jsou už dostupné screenschoty nově nadcházejícího updatu 12.4, který pravděpoodbně příjde s novým OS X 10.11.5 a my se na ně můžeme hned podívat.



Přepracovaný rozevírací média bar sloužící k přepínání mezi Hudbou, TV pořady, Filmy a dalšími položkami nahradí stávající navigační ikony. Stejně jako aktuální Menu, nové Menu je možné si upravovat, takže výběr sekce v iTunes, které nejsou využívány mohou být skryty. Talčítka vpřed a vzad mohou být použity k pohybu mezi sekcemi.

Byl přidán přetrvávající postranní panel, který je umístěn na levé straně aplikace. Umožní tak jednodušší přístup do různých sekcí iTunes knihovny jako jsou napčíklad písničky nebo alba. Postranní panel, stejně tak jako menu panel, mohou být editovány, aby zobrazovaly požadovaný obsah, a písničky mohou být lehnce přetáhnuty do Vašeho playlistu.

Nové Menu v iTunes 12.4 bylo zjednodušeno, aby bylo snadněji použitelné a dostupný obsaj v knihovně lze upravovat pomocí přebudovaného zobrazení menu.

Mini přehrávač dostane také několik menších úprav. Ikona se zobrazováním nadcházejících songů byla přemístěna na pravou stranu od přehrávače kde je více vidět.

Není ještě jisté, kdy přesně Apple nový iTunes 12.4 vydá, avšak zdroje trvdí, že by tak mělo být někdy během příštích několik týdnů, tedy koncem května nebo začátkem června.

Apple taky plánuje představit velké změny ve svém Apple Music ve své iOS Hudební aplikaci v novém iOS 10.

Zdroj: macrumors.com