Latest-rumor-says-that-there-will-be-no-Smart-Connector-port-on-the-Apple-iPhone-7Začátkem tohoto roku se mluvilo o tom, že by nejnovější model iPhonu, který bude představený až za pár měsíců, měl mít magnetický Smart Connector. Tento konektor používá Apple u iPadu Pro pro připojení klávesnice. Smart Connector přenáší data mezi tabletem a příslušenstvím.



Před nějakou dobou také unikly fotografie, jak by měl konektor údajně vypadat. To poté vedlo k domněnce, že se Apple zbaví 3,5 milimetrového jacku a sluchátka se budou připojovat buď bezdrátově, nebo právě přes tento konektor.

Japonský web Mac Otakara ovšem tvrdí, že nový iPhone žádný Smart Connector mít nebude. Nakonec se ukázalo, že k žádné redukci klasického jacku nedojde. Další zvěsti mluvily o tom, že by měl být telefon konečně vodotěsný, měl by mít digitální domovské tlačítko a další vymoženosti, které již konkurence nabízí.

Většina z nich se také vyvrací navzájem. Kdyby byl totiž telefon vodotěsný, k redukci jacku by muselo dojít, protože jinak by se telefon ihned po prvním potopení zničil. Dále by musel odstranit Lightning konektor, také z důvodu zaplavení. Na druhou stranu, díky redukci 3,5 milimetrového jacku by mohlo dojít ke zvětšení kapacity baterie, nebo například ztenčení celého těla.

Zdroj: phonearena.com