ipad_pro_Apple_pencil_iconTrh se stylusy se poprvé otřásl až teprve loni na podzim, kdy na tento trh vstoupila společnost Apple se svým produktem Apple Pencil, který je bohužel kompatibilní pouze s iPadem Pro.



Tento krok nechal výrobce stylusů v rozpacích a trh mírně upadl. Ovšem, nyní přišla odpověď od společnosti Adonit, která do prodeje uvedla stylus s názvem The Pixel stylus, který je oproti Apple Pencil nejen levnější, ale je i kompatibilní s jakýmkoliv iOS zařízením.

Pixel pracuje s různými modely iPhonu a iPadu, ne pouze s iPadem Pro. Stylus pracuje s iOS zařízením pomocí Bluetooth a je kompatibilní s iPhonem 5, iPhonem 6, iPhonem 6 Plus, iPhonem 6s, iPhonem 6s Plus, třetí a čtvrtou generací iPadu, iPadem Air, iPadem Air 2, všemi modely iPadu mini a 12,9 palcovým iPadem Pro. 9,7 palcový iPad Pro zatím z nějakého důvodu kompatibilní není, ale očekává se brzké doplnění seznamu.

Pixel používá 1,9 mm „Pixelpoint“, díky kterému můžete nakreslit náčrtek s překvapivě realistickým vzhledem. Adonit své hroty pečlivě vybral ještě předtím, než byl představen Apple Pencil. Pixel dále nabízí 2048 úrovní přítlaku, dvě tlačítka na zkratky a další.

screen-shot-2016-05-24-at-17-21-35

adonit-pixel-stylus-07

Zdroj: 9to5mac.com