ios10_koncept_titleKonečně jsme se dočkali. Google svůj systém Android dostal do takové fáze, kdy bude moci konkurovat nejnovějšímu mobilnímu systému od Apple. V tomto článku si ukážeme 5 funkcí, které jsou obsaženy v systému Android N a my bychom je ocenili i u systému iOS.



Split-screen pro iPhone

Split-screen v iOS sice obsažen již je, ale pouze na iPadu. Společnost Google umožňuje svým uživatelům použít podobnou funkci i na smartphonech. A kvůli tomu, že Apple nabízí telefony s úhlopříčkou větší než 5 palců, uvítali bychom tuto funkci i u telefonů s iOS.

Místo na displeji

Na nejnovějším systému Android N si můžete volit, kolik ikon chcete mít na domovské stránce. Dále by se určitě našli lidé, kteří by chtěli mít větší písmo, větší obrázky nebo větší tlačítka. Tyto funkce u iOS zatím dostupné bohužel nejsou.

Jednodušší aktualizace

Aktualizace systému iOS sebou většinou přináší spoustu novinek, ale jsou zbytečně složité. Nejprve se všechno musí stáhnout (což se vám v první den ani mnohdy nepovede), poté vše zčerná a vy musíte čekat, než se aktualizace dokončí. Android N umožňuje stahovat aktualizace na pozadí a nainstaluje je až při restartu – pokud chcete.

Instantní aplikace

Další věcí je funkce, kterou můžeme nazvat „instantní aplikace.“ Díky nim nemusíte čekat na dokončení instalace, ale aplikaci můžete používat ihned po kliknutí kvůli tomu, že systém stáhne nejprve aplikační moduly.

Podpora Unicode 9.0

Nebudete tomu věřit, ale Android N nabízí více emotikonů než iOS. Google v tomto sice dlouho zaostával, tomu je ovšem konec. Do nejnovějšího systému integroval Unicode 9.0 zatímco iOS nabízí pouze verzi 7.0. Tohle je ovšem jediná funkce o které víme, že bude do iOS zařazena.

Zdroj: cultofmac.com