apple-chinaJak již bylo dříve oznámeno, CEO Apple, Tim Cook, je tento týden na návštěvě v Pekingu. Cookovi bylo navrhnuto promluvit si s vládními úředníky v důsledku problémů, které zde nastali s iTunes Movies a iBooks.



Cook se dnes setkal v Apple Storu s čínskými vývojáři aplikací. Celou akci moderoval Jean Lui, prezident taxislužby Didi Chuxing, do které Apple investoval přes 1 miliardu dolarů.

Tim Cook poté tweetoval, že sám používá investici své společnosti a sdílel fotografie uvnitř taxi, které Didi Chuxing vlastní. Společnost funguje podobně jako Uber, akorát na území Číny. Momentálně jí používá přes 300 milionů uživatelů. Je dosti pravděpodobné, že Apple zainvestoval do společnosti tolik peněz, aby zlepšil vládní vztahy a nechal si pomoci s vývojem Apple Car.

Zatím není jasné, kolik času zde Tim Cook ještě stráví. Jeho každodenním programem je navštěvování vývojářů aplikací v Apple Storech. Později by se měl také setkat s úředníky, aby si promluvili o vztazích mezi zemí a společností Apple.

Zdroj: 9to5mac.com