Apple-accounted-for-91-of-smartphone-profits-last-yearSpolečnost Apple a Google jsou firmy, které jsou často kritizovány za to, že platí malé daně. Apple minulý rok zaplatil ve Velké Británii pouze 12,9 milionů liber. Internetový magazín Mail Online přinesl zprávu, že výše zmíněná částka, kterou Apple zaplatil minulý rok za daně je schopná společnost vydělat během dvou hodin.



Apple oznámil ve zprávě, že za tři měsíce celosvětově vydělal 17 miliard dolarů. Takže částka, kterou zaplatil na daních je opravdu nízká.

Zajímavostí v tomto případu je, že Applu se zvýšila část za daně o 9%. V roce 2014 společnost za daně platila 11,8 milionů liber

Ze zprávy magazínu Mail Online: „Společnost Apple měla celosvětově v minulém roce do září 2015 profit 37,5 miliard dolarů. Z toho jenom ve Velké Británii 2 biliony, podle účetních by Apple měl správně zaplatit na daních 400 milionů liber, ale zaplatil jen 11,8 milionů liber.“

Apple okomentoval výše zmíněné prohlášení tím, že zaplatil všechno co dluží podle zákona a že firma má velmi dlouhou historii ve Velké Británii. Dále Apple uvedl ve svém prohlášení, že jako firma jsou velmi hrdí na to co za posledních 36 let dokázali.

Zdroj: imore.com