apple_music_hudba_iconBývalý ředitel společnosti Steve Jobs byl dříve proti myšlence hudby skrze předplatné. Po určité době neurčitých zpráv a očekávání ze strany veřejnosti, Apple v roce 2015 na červnové konferenci Worldwide Developers Conference představuje Apple Music – ta nyní slaví 1. rok svého „života“.



Oznámení provázelo typické „one more thing“, tentokrát z úst Tima Cooka. Rozjezd služby byl potvrzen i generálním ředitelem Sony Music Dougem Morrisem který se navíc vyjádřil očekávání, že služba navrátí do hudebního průmyslu vysokou finanční prosperitu kterou míval a že marketingem podpořená nová služba bude mít „halo efekt“ na trh kde bylo Spotify neschopno profitovat.

Apple music odstartovala 30. června 2015 ve 100 státech včetně české republiky. Nový uživatelé získají 3-měsíční zkušební předplatné které se poté změní na měsíční s poplatkem. Rodinné předplatné poté umožňuje využívat službu až 6 uživatelům přičemž cena je výhodnější. Apple původně hledal způsob jak vstoupit na trh s ještě nižší cenu, hudební průmysl ovšem takovéto plány přerušil. Službu je možné využívat jak na zařízeních iOS tak i na konkurenčním Androidu.

apple-music

Zdroj: wikipedia.org